Google maakt Gmail interactief met AMP

Een hotel boeken,afspraak plannen of product kopen zonder je mailbox te verlaten? Gmail maakt het mogelijk dankzij de ondersteuning van dynamische e-mails.

E-mails gaan steeds meer op websites lijken. IOS en Android ondersteunen al langer interactieve technieken zoals productsliders en uitklapbare menu’s, maar Google doet er met behulp van AMP nog een schepje bovenop.

Met AMP worden e-mails in Gmail dynamischer, waardoor het makkelijker wordt om direct zaken vanuit je mailbox te regelen. Zo kun je in theorie binnen je e-mail een bestelling plaatsen zonder de inbox te verlaten. De techniek wordt al ondersteunt door de webversie van Gmail en binnenkort zal ook de Gmail app AMP gaan ondersteunen. Daarnaast zullen ook Yahoo mail, Outlook enMail.ru van AMP gebruik gaan maken.

Booking,com en Doodle hebben de  nieuwe techniek al omarmd. In deze video laten ze zien hoe ze AMP gebruiken om klanten direct vanuit de inbox afspraken te laten plannen en hotelovernachtingen te laten boeken. Wil jezelf ook met AMP voor Gmail aan de slag? Wij staan in de startblokken!

Bedankt! Je ontvangt zo een e-mail met een link naar de download.
Oeps, er ging iets fout. Probeer het opnieuw.

Contact

Meer weten?

Neem contact met ons op, dan kijken we binnenkort samen - en onder het genot van een kop koffie - hoe we jouw data-driven campagnes kunnen opzetten of verbeteren.
Contact
GO!
X

rapidsugar lab mails

Meld je aan

Bedankt voor je aanmelding!
Oops! Something went wrong while submitting the form.