De Internationale E-mail Benchmark 2024

Benieuwd hoe goed jouw marketing e-mails presteren? Met de nieuwste editie van de GDMA International Email Benchmark 2024 vergelijk je in een interactief dashboard jouw resultaten met die van anderen. Het onderzoek, gepubliceerd door de Global Data & Marketing Alliance (GDMA) en de Nederlandse vereniging voor Data & Marketing (DDMA), bevat meer data dan ooit: 5 miljoen e-mailcampagnes, 203 miljard verzonden e-mails, 42 duizend organisaties en deelname van 125 landen.

Verbeterde Open- en Acceptance Ratio’s

De open ratio is in 2023 gestegen naar 34,12%, ten opzichte van 31,35% vorig jaar. Deze toename is deels te danken aan Apple’s Mail Privacy Protection (AMPP), waardoor e-mails automatisch als geopend worden gemarkeerd. De acceptance ratio blijft stijgen en heeft dit jaar een indrukwekkende 99,22% bereikt. Daarnaast is de hard bounce ratio gedaald naar 0,44% en de soft bounce ratio naar 0,33%. Deze cijfers laten zien dat marketeers steeds meer aandacht besteden aan lijst-hygiëne, datakwaliteit en naleving van regelgeving.

Hogere Click-Through Ratio (CTR)

De CTR is licht gestegen naar 3,56%. Omdat de CTR minder sterk toeneemt dan de open ratio, is de click-to-open ratio (CTO) iets afgenomen naar 8,82%, vergeleken met 9,04% in 2022. Ook hier speelt AMPP een rol, aangezien e-mails automatisch worden geopend.

Nieuwe Statistieken: Lage Unsubscribe en Spam Complaint Ratio’s

Voor het eerst zijn de unsubscribe en spam complaint ratio’s opgenomen in de benchmark. De unsubscribe ratio ligt op een zeer laag niveau van 0,14%, en de spam complaint ratio is zelfs nog lager, op slechts 0,01%. Deze cijfers tonen aan dat e-mailmarketing steeds professioneler wordt en dat marketeers hoogwaardige content leveren die positief wordt ontvangen door de ontvangers.

Interactief Dashboard

Alle cijfers uit de International Email Benchmark 2024 zijn opgenomen in een interactief dashboard. Hierin kun je verschillende jaren vergelijken en inzoomen op specifieke branches, doelgroepen of landen. Ontdek de inzichten en vergelijk jouw prestaties met die van anderen.

Bekijk het dashboard

Bedankt! Je ontvangt zo een e-mail met een link naar de download.
Oeps, er ging iets fout. Probeer het opnieuw.

Contact

Meer weten?

Neem contact met ons op, dan kijken we binnenkort samen - en onder het genot van een kop koffie - hoe we jouw data-driven campagnes kunnen opzetten of verbeteren.
Contact
GO!
X

rapidsugar lab mails

Meld je aan

Bedankt voor je aanmelding!
Oops! Something went wrong while submitting the form.