fbpx

RapidSugar | Het e-mail performance bureau

Slimme personalisatie stuwt e-mailperformance

HotelSpecials – Zaaien en oogsten

HotelSpecials.nl is een hotelreseller die extra waarde toevoegt aan hotelkamers door er zogenaamde ‘specials’ aan te koppelen. E-mail is één van de belangrijkste kanalen voor HotelSpecials.nl. Daarom zocht HotelSpecials.nl naar een manier om nieuwsbrieflezers, en dan vooral ‘klikkers’, sneller te converteren naar ‘boekers’.

Omdat achter elke klik een zekere interesse zit, besloten we de kliks te gaan categoriseren, tracken en het aanbod van HotelSpecials.nl in e-mails daarop te personaliseren.

Deze case won de DDMA E-mail Award
voor
Beste E-mailcampagne 2015

Zaaien en Oogsten

Doelstellingen

kliks
+ 30% kliks

kliks
+ 15% omzet

Resultaat

kliks
+ 132% kliks

kliks
+ 152% omzet

Personalisatie en Boekingen

Elke maandag zaaien we inspiratie met een nieuwsbrief vol mogelijke bestemmingen en activiteiten. En elke donderdag personaliseren we de ‘Kofferpakker’ op basis van het klikprofiel uit de maandagmails en oogsten we boekingen.

Klikprofilering

Een klik blijft 6 weken geldig in het profiel, zodat we altijd recente voorkeuren gebruiken. Heb je in totaal 2 keer geklikt op een kusthotel in Nederland en 1 keer op een stedentrip in Duitsland? Dan is de bovenste ‘special’ gericht op het kusthotel in ons kikkerlandje, de tweede op een stad bij onze buren en wordt de rest aangevuld door jouw aangegeven voorkeuren of aanbiedingen van HotelSpecials.nl.

Performance

Om dit te testen verdeelden we een aselect getrokken groep van 70.000 klikkers aselect in tweeën. De ene groep kreeg 11 weken lang een generieke versie van de Kofferpakker, terwijl de andere groep 11 weken lang werd verwend met een gepersonaliseerde Kofferpakker. We ontdekten een significant en consistent verschil.

Opvallend

Met een omzet die 2,52 keer zo groot is als de controlegroep, kunnen we rustig stellen dat deze campagne een ongekend succes is geworden. HotelSpecials.nl gebruikt deze campagne nu voor hun hele database.

geleverde diensten

strategie

development

analyse

rapportage