fbpx

RapidSugar | Het e-mail performance bureau

Marktplaats Academie

Leer nóg beter handelen

Marktplaats kan niet zonder zijn gebruikers. De website staat of valt met hun activiteit, interesse, koopbereidheid en tevredenheid. Het hart van Marktplaats is de advertentie. Hoe beter de advertenties, hoe blijer de gebruikers.

Maar het maken van een goede advertentie is niet altijd even gemakkelijk. Want hoe maak je precies goede foto’s? Hoe schrijf je een overtuigende advertentie? En, hoe bepaal je de vraagprijs?

Daarom bedacht RapidSugar de Marktplaats Academie, waarop echte docenten de drie belangrijkste disciplines fotograferen, schrijven en onderhandelen tot leven brengen in foto’s en films, terwijl de gebruikers diverse testen doen en kleine spelletjes spelen.

Deze case werd opgenomen
in de Finest 50 van 2014

De doelstelling

Help zoveel mogelijk gebruikers met het maken van goede advertenties op Marktplaats en verhoog daarmee hun activiteit en tevredenheid.

Als beginner leer je heel veel over het controleren van je vraagprijs en verschillende types fototoestellen, maar ook ervaren gebruikers van Marktplaats ontdekken nieuwe dingen. Dat je een tekst leesbaar moet maken met tussenkopjes en bullets, bijvoorbeeld, of welke lichtinval je moet kiezen voor de perfecte foto.

Resultaten

  • 170.000 bezoekers and counting
  • Bijna 50.000 tablet-bezoekers
  • 2 minuten gemiddelde time on site
  • Advertenties van Academie-bezoekers worden 10% vaker bekeken dan gemiddeld
  • Cost per contact daalde na 3 maanden al tot onder de euro en daalt elke dag verder

Opvallend

De Marktplaats Academie is volledig gebouwd in Selligent en geoptimaliseerd voor zowel gewone computers als tablets. Gebruikers die met hun smartphone naar www.marktplaats.nl/academie surfen krijgen een melding om een ander apparaat te gebruiken.

Films in samenwerking met MotionTales