fbpx

RapidSugar | Het e-mail performance bureau

RapidSugar behaalt ISO 27001

Je rijbewijs in één keer halen is knap, maar ISO 27001 in één keer halen is uitmuntend. Dat klopje op de schouder durven we onszelf wel te geven, nadat we vandaag officieel gecertificeerd zijn. En dat was wel een glaasje champagne waard!

ISO 27001

ISO 27001 is de zwaarste, internationaal erkende norm voor het beveiligen van informatie. Het Information Security Management System (ISMS) dat we hebben ingericht, garandeert zorgvuldig en veilig omgaan met alle data en informatie die RapidSugar behandelt. Ook zijn onze medewerkers opgeleid in het herkennen, vermelden en oplossen van mogelijke veiligheidsrisico’s.

Zeldzaam
Het gebeurt niet vaak dat bedrijven de ISO 27001-certificering in één keer halen. Rob de Leur, Adviseur risicomanagement & Informatiemanagement bij Orbedo vertelt:

“Ik heb vanuit ORBEDO dit ISO27001 traject mogen begeleiden. Een gedreven directie en de kritisch enthousiaste medewerkers hebben ervoor gezorgd dat er volgens plan een ISMS is opgezet en ingevoerd waar de organisatie trots op kan zijn, en waarmee de continue aandacht voor IB is geborgd. Het resultaat van de externe audit is buitengewoon en iets om gemeend trots op te zijn. Dank voor de fijne samenwerking.”

Effectieve procedures
Bart Pluis, onze directeur, toonde zich kort na de bekendmaking van het succes een blij man: “Sinds onze oprichting in 1999 zijn we natuurlijk al doordrongen van het belang van goede informatiebeveiliging, maar het is goed dat we nu ook dit certificaat hebben behaald. Het toont aan dat we de juiste en effectieve procedures volgen – en dat is belangrijk in deze tijd vol datalekken.